Aż trudno uwierzyć patrząc poniżej na tę długa listę problemów zdrowotnych, że może je łączyć jeden składnik, a dokładniej jego brak.
Jak dowodzą liczne badania na całym świecie, których prekursorką była dr Johanna Budwig (nominowana za swe odkrycia aż 7 krotnie do Nagrody Nobla) brak Omegi 3, której najbogatszym źródłem jest nieoczyszczony, świeży, tłoczony w specjalny sposób w temperaturze poniżej 30 stopni C, przy jak najmniejszym dostępie tlenu, wpływa na powstawanie tak wielu problemów zdrowotnych.
Do nich należą m.in.:
- wysokie ciśnienie krwi,
- wysoki poziom cholesterolu,
- miażdżyca,
- choroby serca (zawał, wylew),
- arytmia,
- choroba prostaty,
- cukrzyca i obniżenie poziomu insuliny,
- brak równowagi hormonalnej,
- problemy okresu menopauzy (jak uderzenia gorąca),
- osteoporoza,
- bóle i sztywność stawów,
- reumatoidalne zapalenia stawów,
- artretyzm,
- choroby zwyrodnieniowe,
- stwardnienie rozsiane,
- nowotwory,
- choroby wątroby (otłuszczenie),
- choroby nerek,
- otyłość,
- zaparcia,
- bóle brzucha, jelit,
- problemy trawienne,
- problemy z przemianą materii,
- ciągłe infekcje candida,
- anemia,
- częste infekcje gardła,
- toczeń,
- rak piersi i okrężnicy,
- egzemy,
- łuszczyca,
- suchość skóry,
- pękanie skóry na piętach, łokciach,
- wolne gojenie się ran,
- problemy dermatologiczne,
- problemy z włosami, paznokciami i skórą,
- łysienie,
- łupież,
- nadmiar woskowiny w uszach,
- problemy ze wzrokiem,
- suchość oczu,
- problemy z pamięcią i koncentracją,
- niektóre choroby psychiczne,
- przedwczesne starzenie,
- choroby wieku starczego,
- zmęczenie,
- brak motywacji i energii,
- złe samopoczucie, nerwice, depresje,
- ADHD,
- alergie,
- astma,
- problemy układu immunologicznego,
- obniżenie odporności.
Większość chorób cywilizacyjnych od depresji po choroby serca a nawet raka, łączy m.in. brak w organizmie pewnych składników, które wchodzą w skład wszystkich komórek organizmu ludzkiego.
Tych składników, jak nienasycone kwasy Omega 3 organizm ludzki nie jest w stanie wytworzyć samodzielnie, a są one niezbędne do jego prawidłowego funkcjonowania, gdyż wchodzą w skład wszystkich komórek, a dokładniej błon komórkowych, czyniąc je bardziej elastycznymi.
Warto wiedzieć, że ludzki mózg w 60% składa się z tłuszczów, dlatego tłuszcze nienasycone Omega 3 powinny być dostarczane w takich ilościach aby równoważyć nadmiar kwasów Omega 6 jak i innych tłuszczów.
W diecie współczesnych Europejczyków i Amerykanów proporcja Omega 3 do Omega 6, która powinna wynosić 1:4 a najlepiej 1:1, wynosi o zgrozo nawet 1: 50 !
Organizm ludzki nie jest w stanie przerobić zalewu szkodliwych tłuszczów, zwłaszcza tych uwodornionych tłuszczów trans
Dlatego też ich brak musi być uzupełniany, i to w taki sposób, aby były jak najłatwiej przyswajalne przez organizm.
TAK ! JEST W OLEJU LNIANYM, ALE MUSI BYĆ ON SPECJALNIE WYTWARZANY.
1 komentarze:
SKÓRA TWARZY; gładka, bez ZMARSZCZEK i złogów TŁUSZCZU, tak !!
33. TEMAT.
MOTTO: ODTŁUSZCZENIE skóry TWARZY, to warunek, żeby była GŁADKA, to fakt.
ABY KAŻDA Z KOBIET, MIAŁA GŁADKĄ SKÓRĘ TWARZY:
To zwyczajnie pod nią tj. skórą tejże naszej twarzy, nie powinno być żadnego tłuszczu. Jak tego dokonać ? Po prostu NIE należy spożywać w swoim dziennym menu tzw. WYSOKICH węglowodanów, po spożyciu których, nasza trzustka wydziela odpowiednio dużo insuliny, a nadmiar tych wysokich węglowodanów, ODKŁADA jako trójglicerydy w tkance tłuszczowej, czyli jako tłuszcz. Gdy spożywamy zbyt dużo tłuszczu, mówię tylko o tłuszczu nie o węglowodanach, to wchłania się on tj. tłuszcz w jelicie cienkim każdego z nas i jest przez organizm odkładany blisko naszego laboratorium czyli wątroby np. okolice pępka, pośladki, uda.
Z KOLEI TŁUSZCZ, BĘDĄCY WYNIKIEM PRZEKSZTŁCENIA SIĘ NADMIARU:
WYSOKICH węglowodanów; w trójglicerydy tj. w tłuszcze, jest wynikiem tego bardziej dla organizmu skomplikowanego procesu i jako trudniejszy do odzysku glukozy, w następstwie również procesu trudniejszego, jest traktowany przez organizm jako materiał energetyczny zapasowy i zapomniany. Te właśnie tłuszcze z WYSOKICH węglowodanów, tj. od 26,01% wzrostu, odkładają się w górnych partiach ciała, również na twarzy. Patrz młode osoby przerażająco chude typ anorektyczki, a z fałdami tłuszczu na twarzy.
DBAJĄC O GŁADKOŚĆ NASZEJ SKÓRY TWARZY:
Przy oczywiście biologicznie prawidłowym odżywieniu, powinnyśmy spożywać mało tłuszczu i tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu; a WYSOKIE węglowodany, wykluczamy z naszej diety. Jest to łatwe i skuteczne, zwyczajnie działa.
Prześlij komentarz